Voordelen van huren

Veel mensen dromen ervan om een eigen huis te bezitten. Maar in veel gevallen kan huren minstens zo slim zijn. Waarom? We zetten het voor je op een rij.

Huren is flexibel

Bij het huren van een eengezinswoning of appartement via a.s.r. zit u daar maximaal een jaar aan vast. Daarna is de huur maandelijks opzegbaar. Ideaal als u het samenwonen wilt uitproberen, voor uw werk vaak moet verhuizen, plannen hebt om te emigreren of nog aan het sparen bent voor een koophuis.

Huren is zorgeloos

Het onderhoud van een eigen huis kost tijd en geld. Daar hoeft u bij een huurwoning niet naar om te kijken. Het groot onderhoud wordt voor u verzorgt, zodat u altijd in een huis woont dat goed onderhouden is. De tijd die en het geld dat u overhoudt, kunt u aan leuke dingen besteden.

Geen onroerendezaakbelasting

Eigenaren van een huis moeten onroerendezaakbelasting aan de gemeente betalen. Deze kosten kunnen elk jaar stijgen. Als huurder heeft u daar geen last van.

Niet afhankelijk van de situatie op de huizenmarkt

De huizenmarkt is altijd in beweging. De economische situatie en rentestand hebben grote invloed op de huizenprijzen. En dat kan spannend zijn. Als huurder, weet u precies waar u aan toe bent.

Geen eigen geld nodig

In de crisis daalden de huizenprijzen, waardoor veel mensen een hogere hypotheek hadden dan de waarde van hun huis. Tegenwoordig mag men daarom niet meer lenen dan de marktwaarde van het huis. Dat betekent dat u vaak eigen geld moet meenemen om een huis te kunnen kopen. Bij het huren van een huis, hoeft dit niet.

Zoekt u een huurappartement bij het centrum van Den Haag? Laat dan nu vast uw gegevens achter. Wij houden u op de hoogte. De verhuur start 6 juli aanstaande.