FAQ

Algemeen

Nadat de online verhuur is gestart schrijft u zich in om uw interesse voor de gewenste woning kenbaar maken. Vervolgens leiden wij u door de inschrijfmodule en blijkt daaruit welke stappen u moet volgen, zoals het uploaden van relevante documenten. 

Huren is zorgeloos en luxe. Je weet namelijk waar je financieel aan toe bent. Je hebt vaste maandlasten en geen uitgaven voor groot onderhoud. En het risico van waardevermindering van de woning ligt bij de verhuurder. Ook is huren flexibel. Je huurt een woning namelijk voor minimaal 1 jaar, waarna de overeenkomst opzegbaar is per eerste van de volgende maand, met 1 maand opzegtermijn.
Daarnaast geniet je van een moderne duurzame woning, met een luxe badkamer en complete keuken met kwalitatieve apparatuur, en lage energielasten. Zonder daar zelf investeringen voor te doen. Is er eens iets stuk en is er een reparatie noodzakelijk? Dan staan wij voor je klaar!

Het is niet mogelijk huursubsidie aan te vragen voor deze vrije sector huurwoningen.  

Met middenhuur appartementen bedoelen we appartementen met een huurprijs tussen de € 710,- en  €1000,- huur met sterke regionale prijsverschillen. 

Voor de middenhuurappartementen geldt een maximale inkomenseis. Deze staan vermeld op het document 'inkomens- en toetsingscriteria' in de map documenten.

Let op: om in aanmerking te komen voor een middenhuurwoning zijn naast inkomen ook een huisvestigingsvergunning benodigd. 

Om in aanmerking te komen voor een middenhuurwoning zijn naast inkomen ook een huisvestigingsvergunning benodigd. Bij (voorlopige) toewijzing van een middenhuurappartement, zullen de verhuurders, indien u voldoet aan de minimale en maximale inkomenscriteria, u na acceptatie een acceptatieverklaring (PDF in uw persoonlijk account) toesturen waarmee u een huisvestingvergunning kunt aanvragen bij de gemeente Den Haag. Dit dient u binnen 2 werkdagen na het ontvangst van de acceptatieverklaring te doen. 

Meer informatie over de aanvraag van de huisvestigingsvergunning kunt u lezen op deze pagina van de gemeente Den Haag. De aanvraag verloopt via uw DigiD. De gemeente Den Haag rekent legeskosten voor de aanvraag van de huisvestigingsvergunning. Deze dient u als aspirant huurder te voldoen.

Voor de appartementen waar 'middenhuur' staat aangegeven, is een huisvestigingsvergunning vereist. Dit is te vinden bij 'huuraanbod' -> kies een woning -> klik 'meer informatie'. Bij kenmerken staat '' huur soort'.

Bij het huren van een appartement wordt er naast de huurprijs ook een voorschot servicekosten in rekening gebracht. 

Naast de huurprijs heeft u als huurder nog overige vaste kosten, zoals servicekosten, gemeentelijke heffingen, water en elektra. Daarbij zal u vaste kosten voor de warmte(pomp) aan de leverancier betalen. U gaat hier een overeenkomst met de leverancier aan. 

Wanneer een van de hoofdbewoners een tijdelijk contract heeft, is het noodzakelijk twee maanden borg te betalen om risico’s op te vangen. Voor ZZP’ers dient er ook een borg van 2 maanden betaald te worden. De gevraagde waarborgsom kan afwijken naar aanleiding van de aangeleverde documenten. De waarborgsom krijgt u terug wanneer conform afspraak en zonder huurachterstand de woning wordt opgeleverd bij einde van de huurperiode. 

Inschrijven en documenten uploaden

U hoeft geen inschrijfkosten te betalen en er zijn geen bemiddelingskosten.
Na het ondertekenen van de huurovereenkomst dient de eerste maand huur, de servicekosten en de eventuele waarborgsom te worden overgemaakt via een iDeal betaalverzoek. Een waarborgsom wordt gevraagd indien u zelfstandig ondernemer bent, voor bepaalde tijd in loondienst bent of in het geval van afwijkende situaties.

Wij streven er naar het verhuurproces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Door het digitaal verwerken van uw gegevens kunnen wij u sneller en efficiënter van dienst zijn. Zelf kunt u alles vanuit huis organiseren. Vanzelfsprekend staan we u ook graag persoonlijk te woord en helpen wij u, zowel digitaal als persoonlijk. 

Gebruik voor deze projectwebsite en de accountomgeving de volgende browsers: Microsoft Edge, Chrome, Safari of Firefox. De browser Internet Explorer wordt door Microsoft niet meer geupdate en ondersteund hierdoor deze website niet.

We verwerken persoonsgegevens om aan onze verplichting als verhuurder te kunnen voldoen en om onze activiteiten zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren, in overeenstemming met de geldende wettelijke verplichtingen. Meer weten? Lees dan ons privacy statement op deze website.

Bij het uploaden van de documenten moet u er zelf aan denken dat u op alle documenten 'KOPIE plus d.d. [huidige datum] t.b.v. huurwoningen [projectnaam]' vermeld. Haal tevens uw BSN-nummer op alle documenten weg (loonstroken, jaaropgaven, belastingaangiften, etc.). We vragen alleen documenten op die in uw werk- en woonsituatie van toepassing zijn. U kunt alleen PDF, PNG en JPG bestanden uploaden met een maximale grootte van 32MB. Zorg voor duidelijk leesbare PDF bestanden. Indien een document uit meerdere pagina’s bestaat, voeg deze dan samen tot één PDF. Het aanleveren van documenten via email of hard-copy per post is helaas niet mogelijk.

Huurvoorwaarden en inkomensvereisten

Om een woning te huren is het belangrijk dat u iedere maand de huur kunt betalen. Daarom zijn er inkomenscriteria opgesteld. De inkomensciteria zijn in de map documenten aan uw online dossier toegevoegd. Daarbij vragen wij enkele toetsingsdocumenten te uploaden, welke dit zijn staan in het document 'Inkomens- en toetsingscriteria' in de map documenten. 

U huurt voor minimaal één jaar vanaf de ingangsdatum van de huurovereenkomst. De overeenkomst wordt stilzwijgend verlengd naar een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd. De opzegtermijn bedraagt één volle kalendermaand. 

De huurder(s) vermeld op de huurovereenkomst en tevens geregistreerd in de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA) van de gemeente waar de woning staat mogen in de woning wonen. Het is niet toegestaan om de woning te verhuren voor korte of langere periode (short stay, Airbnb e.d.). Ondertekenaar(s) van de huurovereenkosmt en hun eventueel inwonende kind(eren) zijn de bewoners van de woningen.

Wij verhuren geen studentenwoningen, tenzij u voldoet aan de inkomensvereisten. Er mogen niet meer dan twee huurders op een adres ingeschreven staan

Als ondernemer kunt u een woning huren als u minimaal 2 jaar een eigen onderneming hebt en aan de inkomenscriteria voldoet. Er wordt gevraagd om de jaarrekening van een afgesloten boekjaar, opgemaakt door een accountant of administratiekantoor. Het resultaat (netto winst voor belasting) wordt gehanteerd als het jaarinkomen. Het gemiddelde van de netto winst uit de bedrijfsvoering over meerdere jaren wordt als bruto inkomen gehanteerd.
Aan ondernemers wordt bij het sluiten van de huurovereenkomst een waarborgsom van 2 maanden kale huur gevraagd. De waarborgsom wordt gelijk na het sluiten van de huurovereenkomst, tezamen met de eerste maand huur, middels een iDealverzoek betaald. 

Ga uit van uw maandinkomen x 12 en tel daarbij de eventuele vaste toeslagen zoals vakantiegeld of een vaste dertiende maand bij op. 

Upload de werkgeversverklaring/bewijs van inkomsten van het werk dat zorgt voor het grootste deel van uw inkomen. Voldoet dit inkomen nog niet aan onze inkomstenvereisten? Upload dan in hetzelfde veld of onderaan het uploadscherm andere loonstroken. 

Wanneer u eigen vermogen hebt en dit van belang is om mee te tellen, dan rekenen wij 5% van het vermogen mee als inkomen bovenop het overige jaarinkomen. Naast het eigen vermogen moet er ook een vast inkomen zijn.

Nee, het is niet toegestaan om een woning te huren met garantstelling van iemand welke niet woonachtig is in de woning en waarmee u geen duurzame huishouding voert.

Verhuurprocedure

U bent vast nieuwsgierig hoe de woningen er uit komen te zien! Wegens veiligheidsrichtlijnen op de bouw is het niet mogelijk om de woningen zomaar te bezichtigen. Om toch een goed beeld te geven van het uiteindelijke resultaat, plaatsen wij op deze website impressie beelden en/of video’s zodra deze beschikbaar zijn.

Mocht er een kijkmogelijkheid georganiseerd worden op de bouw of in een modelwoning, word u daarvan op de hoogte gebracht via onze nieuwsbrief. 

Na de eerste toewijzing kunt u een woning huren. 

Nee, u kunt geen optie nemen. U krijgt van ons een optie op een woning aangeboden. Dit gebeurt via e-mail nadat u uw inschrijving hebt voltooid inclusief de aanlevering van alle benodigde documenten. Wij gaan vervolgens uw gegevens beoordelen. Zijn deze akkoord, dan hopen we dat we u een huurovereenkomst voor een woning van één van uw voorkeuren te kunnen aanbieden.

Wij proberen om binnen enkele dagen na de voltooiing van de inschrijving te laten weten of we een woning (voorlopig) aan u kunnen toewijzen. Wij zullen controleren of de gevraagde gegevens naar waarheid zijn ingevuld en de gevraagde toestingsdocumenten volledig zijn geupload. 

Afhankelijk van het project zijn er een aantal parkeerplaatsen beschikbaar. Op de website van het project kunt lezen of dat ook voor dit project geldt.

Indien u een woning hebt toegewezen gekregen, maar nog geen huurovereenkomst heeft getekend dan kunt de toegewezen woning alsnog afwijzen. Heeft u echter de de huurovereenkomst getekend dan kunt u niet meer kosteloos de woning annuleren en verzoeken wij contact op te nemen met de verhuurmakelaar.

Woning

Het appartement wordt voorzien van een individuele warmtepomp met boilervat dat is aangesloten op een bodem-warmte-wisselaar-verwarmingssysteem (bodemlus) die de energie (temperatuur) uit de bodem benut.

De warmtepomp is aangesloten op de vloerverwarming in het appartement. Het appartement wordt verwarmd in de winter en licht verkoeld in de zomer middels dit vloerverwarmingssysteem.

De leverancier van deze installatie is Eteck. Met Eteck sluit u een overeenkomst af en betaalt u een vaste vergoeding voor de levering van bronenergie en de individuele warmtepomp. De indexatie en wijziging van de tarieven vindt jaarlijks plaats op 1 januari van elk jaar. Hiervoor verwijzen wij u graag naar het tarievenblad van Eteck. U ontvangt vanuit Eteck een welkomspakket waarin in alle informatie (incl. benodigde overeenkomst) instaat.

Nee, alle woningen hebben wij al voorzien van een keuken met inbouwapparatuur en een luxe badkamer.

De badkamer heeft een luxe afwerking met een wastafel, een elektrische handdoekradiator en een inloopdouche met glazen scherm. In sommige woningen is een zwevend toilet, een dubbele wastafel en/of een bad aanwezig. Op de verhuurtekening kunt u lezen welke afwerking in dit project en woning is toegepast.

De woningen hebben een luxe afgewerkte keuken met alle benodigde inbouwapparatuur van ATAG:

-    Combimagnetron
-    Inductiekookplaat
-    Koel-vriescombinatie
-    Afzuigkap
-    Vaatwasser

Nee, dat is helaas niet toegestaan.

Ja, in elke woning zijn er standaard rookmelders aanwezig.

Alle woningen zijn voorzien van mechanische ventilatie of een warmte-terugwin-unit.

Alle appartementen beschikken over een videofooninstallatie.